Visie

 

Eigenzinnig, elegant en ecologisch, dat zijn de drie pijlers waar een tuinontwerp door In Bloom op steunt.

Eigenzinnig

Hier geen eenheidsworst! Elke tuin is uniek, omdat ook de bewoners uniek zijn. Een tuin is er in de eerste plaats om in te leven, niet enkel om vanop afstand te bewonderen. Vandaar dat de gesprekken die wij zullen voeren, zo belangrijk zijn om jouw buitenruimte vorm te geven: hoe wil je je voelen wanneer je in je tuin vertoeft? Wil je vooral een plekje om in weg te dromen of net een plaats om met al je vrienden en familie een feestje te bouwen? Zijn je kinderen echte avonturiers die houden van kampen bouwen, putten graven en bomenklimmen of wil je net een onaangeroerd pareltje om van delicate bloemen en stilte te genieten? Samen achterhalen we wat belangrijk en minder belangrijk is in jouw tuin.

Elegant

Een mooi ontwerp maakt het verschil: een op de natuur geïnspireerde tuin hoeft niet noodzakelijk rommelig te ogen en kan best ook met strakke of robuuste elementen gecombineerd worden. Een sterke architectuur vormt vaak een fantastisch contrast met de zachtere vormen van natuurlijke beplanting: laat je begeleiden en ontdek wat er in jouw tuin allemaal kan!

Ecologisch

Elke tuin, klein of groot heeft een ecologische waarde. Door enkele eenvoudige principes in het hoofd te houden, zorg ik dat jouw tuin zo ecologisch mogelijk is ingericht. En dat merk je: een natuurlijk evenwicht zorgt ervoor dat je fijne bezoekers krijgt, zoals vogels, vlinders en bijen, of misschien ook wel egels en salamanders. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de natuur heel wat tuinwerk van je overneemt: natuurlijke vijanden houden plagen zoals bladluis en slakken in de hand en een goed uitgedachte plantengemeenschap zorgt ervoor dat planten goed groeien en bloeien en dat de tuin ook op langere termijn gemakkelijker mooi te houden is. Hieronder staan enkele belangrijke punten, waarmee ik in elk ontwerp rekening houd:

  • Biodiversiteit: plantengemeenschappen zorgen voor een natuurlijk evenwicht en zijn het jaar rond interessant voor bijen, vlinders en vogels
  • Een doordacht plantenplan zodat de verschillende planten (en plantengemeenschappen) zich goed voelen in je tuin en kunstmatige ingrepen zoals beregenen zo weinig mogelijk nodig zijn
  • Materialenkeuze: wie graag iets doet voor de natuur houdt natuurlijk ook rekening met de ecologische voetafdruk van gekozen materialen. Ik help je op zoek te gaan naar lokale en duurzame materialen: er zijn er meer dan je zou denken!
  • Spelen en speelnatuur: klimboom, wilgentunnel, tarzan touw of ontdekkingspoel, kind is koning van de jungle!
  • Woon je op het platteland? Dan kan het nuttig zijn om in de omgeving op zoek te gaan wilde plantengemeenschappen als inspiratie. Bovendien versterk je zo  de natuur in je buurt!

Drie Sleutelsstraat 61
9300 Aalst

Drie Sleutelsstraat 61
9300 Aalst

0473 12 97 52
karolien@in-bloom.be

0473 12 97 52
karolien@in-bloom.be